Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Konijn á la Grecque
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
konijn van ± 1 1/2 kg
▢
6
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
kg
sjalotjes
▢
zout
▢
peper
▢
⅜
liter
tomatensap
▢
4
eetlepel(s)
wijnazijn
▢
⅛
liter
rode wijn
▢
2
laurierblaadjes
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
bosje
peterselie
Instructies
Snijd het vlees van het been en snijd het in stukken.
Verhit de olie en schroei de stukjes konijn hierin portiegewijs dicht.
Doe al het vlees terug in de pan, breng het op smaak met zout en blus af met het tomatensap, de azijn en de wijn.
Voeg de laurierblaadjes toe, breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur 1 1/2 uur stoven.
Maak de sjalotjes schoon en hak de knoflook fijn.
Voeg de sjalotjes en de knoflook samen met 1/8 liter water bij het vlees en laat nog 20 minuten verder stoven.
Maak het gerecht op smaak af met zout en peper en serveer het, bestrooid met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met boerenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild
Land van herkomst
Griekenland