Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
50 Soesjes
Porties:
50
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
pan
Spatel
spuitzak
Bakplaat
Ingrediënten
▢
100
gram
water
▢
100
gram
melk
▢
Mespuntje
zout
▢
100
gram
boter
▢
100
gram
bloem
▢
150/200
gram
eieren
Instructies
Verwarm de oven voor op ongeveer 220/230°C.
Breng het water en de melk met een mespuntje zout en boter bijna aan de kook totdat de boter is gesmolten.
Haal de pan van het vuur en roer de gezeefde bloem erdoor.
Zet de pan terug op een klein vuur en blijf roeren totdat de bloem gaar is, dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de eieren toe.
Blijf goed roeren na elke toevoeging.
Zorg ervoor dat het deeg niet te dun wordt; het mag net van de spatel aflopen.
Doe het deeg in een spuitzak met een klein rond mondje.
Spuit het deeg op een ingevette bakplaat.
Zorg voor voldoende ruimte tussen de soesjes.
Bak de soesjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 tot 25 minuten.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
Vul de soesjes naar eigen keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Gebak