Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tzatziki
(komkommer-yoghurtdip)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
komkommer
▢
1
dl
yoghurt
▢
1
bekertje zure room
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
cayennepeper
Instructies
Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
Verwijder met een lepel het zaad.
Snijd de komkommer in stukken en pureer die in de blender of foodprocessor.
Laat de komkommerpuree in een fijne zeef ca' 30 minuten uitlekken.
Vermeng de puree met de overige ingrediënten en breng op smaak met cayennepeper.
De Turkse variant bestaat uit yoghurt,
veel knoflook, gesnipperde ui en
stukjes boven een vlam gaargeroosterde aubergine
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Griekenland