Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Karithopita Athinaiki
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
bloem
▢
750
gram
walnoot
▢
300
gram
suiker
▢
120
gram
boter
▢
8
ei
▢
2
theelepels
kaneel
▢
2
theelepels
bakpoeder
▢
1
cakeblik van 5 cm hoog en 30 bij 22 cm
▢
Voor de siroop:
▢
360
gram
suiker
▢
6
dl
water
▢
2
wijnglazen cognac
Instructies
Maal de walnoten grof en bewaar 2 eetlepels.
Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.
Meng de boter en suiker tot een crème en voeg één voor één de eidooiers toe.
Voeg de helft van het eiwit en de kaneel toe.
Voeg geleidelijk het meel, het bakpoeder en de walnoten toe.
Voeg als laatste het resterende eiwit toe.
Giet het mengsel in een beboterde springvorm, besprenkel met de resterende
walnoten en bak in een oven (180°C) 40 minuten.
Maak intussen de siroop; voeg de cognac pas toe als de suiker is opgelost en
de siroop indikt.
Giet de hete siroop over de cake als die uit de oven komt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien de cake koud op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
Griekenland