Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Börek
(Turks gevuld deeggerecht)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
vellen fyllodeeg
▢
450
gram
diepvriesspinazie
▢
½
ui
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
25
gram
amandelen
▢
100
gram
feta
▢
zout
▢
peper
Instructies
Laat het fyllodeeg ontdooien.
Laat de spinazie in een vergiet ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Pel de knoflook, pers hem boven de pan uit en bak de knoflook ± 2 minuten.
Voeg de ui toe en fruit hem op matig vuur in ± 5 minuten glazig.
Hak de amandelen in grove stukken en rooster ze in een droge koekenpan op
laag vuur goudbruin.
Snijd de fetakaas in blokjes.
Meng de spinazie met de ui, de amandelen en de feta en breng op smaak met zout en peper.
Leg de vellen fyllodeeg op een werkvlak en bestrijk ze dun met olijfolie.
Snijd ieder vel over de lengte in 3 lange, gelijke repen.
Schep op het begin van elke deegreep een beetje spinazievulling en vouw
steeds driehoekjes tot de deegreep op is.
Leg ze op de bakplaat en laat ze midden in de oven in ± 15 minuten gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
Land van herkomst
Turkije