Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsvleesschotel
Porties:
1
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
lamshaas
▢
100
gram
feta
▢
150
gram
tomaten
▢
olijfolie
▢
peper
zout
▢
tijm
▢
1
teentje
knoflook
▢
paprikapoeder
▢
oregano
Instructies
Verkruimel de feta of snijd er blokjes van.
Zet een braadpan op het vuur, giet de olie erin en doe het vuur eronder aan
(laat de vlam nog laag branden).
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het vlees in blokjes of schijfjes en bak die bruin.
Kruid het daarna met zout, peper, paprikapoeder, tijm en knoflook.
Doe het vlees met de olie in een ovenvaste schaal en strooi er de feta over.
Snijd de tomaten in schijfjes en leg die dakpansgewijs over de feta.
Kruid opnieuw met peper, zout en ruim oregano.
Zet de schaal in de warme oven en laat het gerecht ±
20 minuten bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er vers stokbrood, sla en een glas rode wijn bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Turkije