Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd daarna de peper in kleine ringetjes.
Hak de peterselie fijn.
Verwarm de olijfolie met de boter in een steelpan op halfhoog vuur.
Als de boter gesmolten is, voeg de knoflook, Spaanse peper, zeezout en pil-pil kruiden toe.
Breng het aan de kook en laat een paar minuten doorkoken.
Verwarm de aardewerken bakjes op de sudderplaatjes en schenk wat olie in de bakjes (ongeveer 1 cm).
Als de olie kookt, voeg de gamba's of mosselen toe. Na een paar minuten omdraaien zodat de andere kant ook gekookt wordt.
Voeg desnoods nog iets zeezout of pil-pil kruiden toe.
Strooi gehakte peterselie over de schaaltjes.
Serveer de bakjes terwijl de olie nog kookt en pruttelt.
Serveer met ciabatta of pide. Heerlijk om te dippen in de olie!
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze olie smaakt het lekkerste als je 'm een week van tevoren maakt: de kruiden en zout zijn dan lekker in de olie getrokken. De olie kun je prima een paar weken in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.