Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Runderstoofpotje
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
runderlappen
▢
150
gram
sjalotjes
▢
1
winterwortel
▢
1
paprika
▢
200
gram
champignons
▢
125
gram
gerookte spekreepjes
▢
250
ml
rode wijn
▢
1½
dl
runderbouillon
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
2
takjes
tijm
▢
1
takje
rozemarijn
▢
peper & zout
Instructies
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in dobbelstenen.
Pel de sjalotjes en halveer ze.
Schil de winterwortel en snijd in plakjes.
Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.
Borstel de champignons schoon; halveer de grote champignons, kleine kun je heel laten.
Verhit de olie in een braadpan en bak de spekjes uit.
Schep ze daarna uit de pan.
Bak vervolgens het vlees in de braadpan al omscheppend bruin.
Voeg dan de sjalotjes en winterpeen toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
Bestrooi met bloem, voeg peper en zout naar smaak toe en voeg daarna de spekjes, tijm, rozemarijn, wijn en bouillon toe.
Stoof het vlees op laag vuur in ongeveer 2-2½ uur gaar.
Voeg 20 minuten voor tijd de paprika en champignons toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
smaakt heerlijk met aardappelpuree en in roomboter gestoofde haricot verts met gebakken spekjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stoofpot
/
Vlees