Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaans stoofpotje met kip en chorizo
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kip
▢
2
kip
▢
2
rode ui
▢
1
paprika
▢
2
teentjes
knoflook
▢
250
gram
chorizo
▢
400
gram
tomaat
blik
▢
250
ml
kippenbouillon
▢
150
ml
droge witte wijn
▢
1
theelepel
Paprikapoeder
▢
saffraan
▢
50
gram
rozijntjes
▢
sinaasappel
voor de schil
▢
tijm
▢
400
gram
kikkerwten
▢
2
eetlepels
peterselie
▢
olijfolie
Instructies
Maak de ui, knoflook en paprika schoon.
Snijd de ui in ringen, de paprika en stukjes en pers de knoflook uit.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Haal het vel van de chorizo en snijd in plakjes.
Haal het vel van de kippendijen; snijd de kipfilet in grote blokken.
Verhit olie in een braadpan en bak de kip aan alle kanten bruin.
Verhit olie in een koekenpan en bak de uien tot ze zacht worden en voeg daarna de paprika en knoflook toe.
Als je dit eventjes gebakken hebt, voeg de plakjes chorizo toe en bak deze mee.
Giet de tomaten, kippenbouillon en wijn over de kip en voeg het gerookte paprikapoeder en een paar draadjes saffraan toe.
Verwarm dit en voeg daarna de uien, paprika, knoflook, chorizo, geraspte sinaasappelschil, rozijntjes, tijm en eventueel zout en peper toe.
Meng goed door elkaar en doe tot slot de uitgelekte kikkererwten toe.
Breng dit aan de kook - goed blijven roeren.
Als het kookt, deksel op de pan en laat het minstens een half uur op zacht vuur pruttelen.
Hak de peterselie fijn. Strooi voor het serveren wat fijngehakte peterselie over het stoofpotje en serveer met gele rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Stoofpot
Land van herkomst
Spanje