Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basis tomatensaus
2 ansjovisfilets 5 eetlepels olijfolie 2 blikken gepelde tomaten of 500 gram verse tomaten 1 ui 2 teentjes knoflook versgemalen peper en zout takjes tijm basilicum zoetstof kookroom
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
Verhit de olie op matig vuur in een sauspan met dikke bodem.
Voeg de ansjovis toe en roeren totdat de ansjovis vanzelf uit elkaar valt.
Pel en snipper de ui, plet de knoflookteentjes en snijd de basilicum fijn.
Fruit de ui en de geplette knoflook in de olie met ansjovis; pas op dat de olie niet te heet wordt anders verbrand de knoflook.
Als de uitjes glazig zijn, doe de gepelde tomaten erbij.
Als je verse tomaten gebruikt: ontvel de tomaten,verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes).
Laat de tomaten op laag vuur stukkoken.
Af en toe roeren en druk de grote stukken tomaat fijn.
Breng op smaak met de verse kruiden en peper en zout.
Als de saus te zuur is, voeg dan wat zoetstof toe.
Voeg een scheut kookroom toe en laat de saus dan inkoken tot het de gewenste dikte heeft.
Haal de knoflook en takjes tijm eruit.
Notities / Tips / Wijnadvies
. Dit is de basis voor de saus; je kunt hier gehakt, tonijn of zalm aan toevoegen of dit gebruiken als saus bij een ander gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Saus