Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Apple crumble met vanille saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de apple crumble:
▢
ovenschaal
van 22 cm
▢
4
goudreinetten
▢
150
gram
bloem
▢
150
gram
suiker
▢
100
gram
boter
▢
kaneel
▢
citroensap
Voor de saus:
▢
halve liter vanillesaus
▢
kookroom
▢
2
vanillesuiker
▢
eventueel 1 vanillestokje
Instructies
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Schil de appelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Sprenkel er citroensap overheen en voeg kaneel toe. Goed doorroeren.
Maak van bloem, suiker en boter een kruimelig deeg.
Leg de stukjes appel in een ovenschaal en bestrooi met de deegkruimels.
Zet het tussen 20 en 25 minuten in een oven van 180 graden.
Verwarm intussen de vanillevla, goed blijven roeren.
Voeg tijdens het roeren een scheut kookroom toe tot de gewenste dikte.
Roer de vanillesuiker erdoor en als je een vanillestokje hebt: schraap het merg eruit en meng het door de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de apple crumble lauw met warme vanillesaus en eventueel een bolletje vanille-ijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht
/
Taart