Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Albondigas con salsa de tomate 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes:
▢
1
gehakt
▢
80
gram
broodkruim
▢
3
eetlepel(s)
Parmezaan
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
▢
1
ei
▢
1
knoflook
▢
citroensap
▢
30
gram
bloem
▢
olijfolie
▢
peper
▢
zout
Voor de saus:
▢
1,5
tomaat
ontveld en in blokjes gesneden
▢
pakje
passata
▢
1,25
dl
runderbouillon
▢
1,25
dl
rode wijn
▢
2
eetlepel(s)
basilicum
▢
1
knoflook
▢
zoetstof
Instructies
Meng gehakt, broodkruim, Parmezaanse kaas, ui, peterselie, ei, knoflook, citroen, peper en zout in een grote kom.
Draai kleine gehaktballetjes en rol ze door de bloem.
Verhit de olie in een grote koekenpan en braad de gehaktballetjes goudbruin.
Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Breng voor de saus de blokjes tomaat, een flinke scheut passata, bouillon, wijn, basilicum, knoflook aan de kook.
Voeg naar smaak zoetstof toe.
Zet het vuur laag en voeg de balletjes toe. Laat 10-15 minuten pruttelen.
Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met pide.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Tapas
/
Vlees
Land van herkomst
Spanje