Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Empanadas con queso y chorizo
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
plakjes
bladerdeeg
diepvries, ontdooid
▢
1
zakje
belegen kaas
▢
1
zakje
geraspte kaas
▢
een ½ chorizo
▢
1
ei
geklutst
▢
Paprikapoeder
Instructies
Verwarm de oven alvast voor op 220 graden (heteluchtoven).
Leg de plakjes bladerdeeg met de schutvelletjes naar boven en haal de velletjes eraf.
Haal het vel van de chorizo en snijd de chorizo in kleine blokjes.
Meng de kaas en de chorizoblokjes door elkaar.
Beleg elk plakje bladerdeeg in het midden met een beetje van het kaas/chorizomengsel.
Vouw het bladerdeeg goed dicht en maak de randjes extra goed dicht ze met een vork aan te drukken.
Bestrijk lichtjes met geklutst ei en strooi er een beetje paprika pikant overheen.
Bak de empanadas af in ongeveer een kwartiertje tot ze mooi bruin en een beetje groter geworden zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smaakt zowel koud als warm lekker!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Tapas
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Spanje