Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam pangang met saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kippenpoten
▢
citroensap
▢
ketjap manis
▢
2
theelepel
uienpoeder
▢
1
theelepel
knoflookpoeder
▢
2
theelepel
sambal manis
▢
2
eetlepels
basterduiker
bruine
▢
arachideolie
Voor de saus:
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel
arachideolie
▢
2
deciliter
kruidenbouillon
▢
1
theelepel
djahé
gemberpoeder
▢
1
theelepel
sambal manis
▢
3
kleine
tomatenpuree
▢
1
eetlepel
rijstwijn
of witte wijn
▢
2
eetlepels
basterdsuiker
▢
1
eetlepel
ketjap manis
Instructies
Meng een scheut citroensap, uienpoeder, knoflookpoeder, sambal, een flinke scheut ketjap, bruine suiker en olie in een bak door elkaar.
Voeg de kippenpoten toe, goed roeren en verdeel de marinade over de kip.
Laat minimaal 1 uur intrekken.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verdeel de kippenpoten in een passende (niet te ruime) ovenschaal en schenk er een klein beetje van de overgebleven marinade in.
Bak de kip in ongeveer 45 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de poten.
Maak intussen de saus: hak de ui en knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook gedurende 2 minuten.
Voeg vervolgens bouillon, djahé, sambal, tomatenpuree, (rijst) wijn en suiker toe.
Blijf roeren tot je een egaal mengsel hebt.
Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen.
10. Roer de ketjap erdoor en voeg eventueel 1 à 2 eetlepels kokend water toe.
11. Serveer de saus naast de ajam pangang.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smaakt heerlijk met witte rijst en atjar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Oosters