Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fu Yong Hai
Porties:
2
omeletten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
ei
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
theelepel
djahépoeder
▢
peper/zout
▢
½
paprika
▢
½
prei
▢
Voor de saus:
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
theelepel
djahépoeder
▢
water
▢
250
ml
tomaat
▢
chilisaus
▢
gembersiroop
▢
suiker
▢
peper/zout
▢
azijn
Instructies
Klop de eieren los in een kom.
Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
Maak de prei schoon, snijd over de lengte door en snijd dan halve ringen.
Meng de groente door het eimengsel en voeg de kruiden naar smaak toe.
Bak de omeletten gaar in een koekenpan en laat ze daarna afkoelen.
Begin dan met de saus: maak de ui en knoflook schoon en snijd deze fijn.
Fruit daarna in olie met de djahé.
Afblussen met een kopje water.
Voeg de gezeefde tomaten en een scheut chilisaus toe.
Maak daarna de saus naar smaak af met gembersiroop, zout/peper, beetje suiker en azijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker: Voeg een blikje tonijn toe aan het eimengsel en bak daarna de omelet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
Land van herkomst
Oosters