Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Roti kukus van Hans en Liesbeth Grunder
Indonesische stoomcake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gram
rietsuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
4
ei
▢
270
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
100
ml
water
▢
snufje
zout
Benodigdheden
▢
rijststomer
▢
zeef
▢
2
schone theedoeken
(of bakpapier)
Instructies
Zeef het zelfrijzend bakmeel.
Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout ongeveer 10 minuten tot het schuimig wordt.
Kook alvast water in een waterkoker (scheelt tijd).
Voeg beetje bij beetje het gezeefde meel toe.
Tot slot het koolzuurhoudend water erdoor mixen (niet te lang).
Giet het kokende water in de onderste pan van de rijststomer (halfvol) en zet de rijststomer aan.
Leg in het stoommandje een schone theedoek waarvan de punten over het bakje hangen (of bekleed met bakpapier).
Spatel het beslag hierin, sla een 2e schone theedoek over het deksel (aan de onderkant) en doe het deksel op de pan.
Als het water kookt, de cake 45-50 minuten laten stomen, deksel niet van de pan halen.
Af en toe controleren of er nog voldoende water in de onderste pan zit.
Eventueel bijvullen met kokend water.
Controleer met een saté prikker op gaarheid.
Als er geen cake aan de prikker blijft zitten is de cake klaar.
Even iets af laten koelen voordat je de cake gaat snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smaakt heerlijk met een dun laagje roomboter!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
Indonesië