Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kacang saus 2
pinda- of satésaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kop
ui
▢
1
knoflook
▢
2
theelepel
ketumbar
koriander
▢
1
theelepel
jintan
komijn
▢
1
theelepel
laos
galanga, verwant aan gember
▢
sambal
▢
3
pindakaas
▢
gula Jawa
javaanse suiker of palmsuiker
▢
azijn
▢
santen
kokosmelk
Instructies
Fruit de uien in wat olie en voeg er de kruiden bij.
Roer er de pindakaas door en leng het aan met zoveel santen dat er een gladde saus ontstaat. Gula Jawa, azijn en zout toevoegen en nog een kwartiertje laten sudderen.
Als het te dik wordt nog wat santen toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Indonesië