Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gepofte aardappelen van Astrid Veltman
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
Extra lekker smaken aardappelen die op de barbecue zijn gepoft. En ze zijn zo makkelijk om te maken.
Leg een goed schoongeboende aardappel ± 45 minuten in de hete houtskool tot deze gemakkelijk kan worden ingeprikt.
Blaas de as van de aardappel en serveer met zout en boter of kruidenboter.
Variatie-idee:
prik een schoongeboende aardappel enkele keren met de punt van een mes in.
Bestrooi de aardappel met zout en karwijzaad en rol deze in met olie ingevet aluminiumfolie.
Leg het pakketje ± 45 minuten tussen het gloeiende houtskool.
Serveer met zout en boter, zure room of kruidenboter.
Nog sneller:
Nog sneller: uit de magnetron
Voor een snellere bereiding is de magnetron heel makkelijk.
Prik de schoongeboende aardappel met een vork in.
Leg de aardappel op een schone theedoek ± 6 minuten op 700 Watt in de magnetron.
Laat deze daarna nog 10 minuten tussen het houtskool garen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht