Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde balsamico-courgettes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
aubergine
▢
zout
peper
▢
200
gram
rijst
▢
1
kippenbouillon
▢
4
kleine
courgettes
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
5
eetlepels
azijn
▢
3
eetlepels
basilicum
Instructies
Bestrooi de aubergine met zout en laat hem ± 30 minuten uitlekken.
Kook de rijst met 4 dl water en de verkruimelde bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadkernen met een theelepel.
Kook de halve courgettes in ruim water met 2 theelepels zout in ± 5 minuten beetgaar.
Dep de aubergineblokjes droog en bak ze in de olijfolie in ± 15 minuten gaar.
Voeg de azijn toe, laat die inkoken, breng op smaak met zout en peper en roer er de basilicum door.
Vermeng de rijst met het auberginemengsel en vul de courgettes ermee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kunt u warm of koud eten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht