Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crevettes à la Calabraise
(Calabrese garnalen)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
bloem
▢
zout
▢
2
ei
▢
peterselie
▢
1
citroen
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
2½
dl
water
▢
1
koffielepel
jenever
▢
250
gram
garnalen
Instructies
Zeef de bloem in een pan.
Doe de olie en wat zout bij.
Meng met de garde onder langzaam bijvoegen van het water en jenever.
Zo ontstaat een Italiaans beslag.
Dek de pan af met een doek.
Zet ze au bain marie in een pan warm water en laat 3 uur rusten.
Klop nu de eiwitten stijf en meng voorzichtig door het beslag.
Leg de garnalen in het beslag.
Schep ze er een voor een uit met een eetlepel.
Frituur ze in een frituurpan van 175 C.
Haal ze eruit als ze bruin zijn en naar boven komen.
Laat op keukenpapier uitlekken.
Serveer warm met peterselie en schijfjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië