Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glace aux fraises
(aardbeienijs)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
Aardbeien
▢
3
deciliter
slagroom
▢
1
eetlepel
kirsch
▢
200
gram
poedersuiker
▢
½
citroen
▢
2
ei
Instructies
Maak de aardbeien schoon en druk ze door een zeef.
Geef er onmiddelijk het sap van een halve citroen over en de kirsch.
Roer er 150 g suiker door.
Klop de slagroom stijf.
Klop de eiwitten stijf en zodra ze schuimig beginnen te worden voegen we beetje bij beetje de rest van de suiker toe.
De dooiers worden niet gebruikt.
Werk de slagroom door de vruchtenpuree.
Werk de slagroom door de vruchtenpuree.
Werk de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
Schep in een diepvriesvorm en laat in de vriezer bevriezen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
IJs