Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoenbouten met pittige pruimen- of abrikozensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kalkoen
▢
zout
▢
peper
▢
zonnebloemolie
Voor de abrikozensaus:
▢
1
blikje
abrikozen
▢
2
eetlepel(s)
wijnazijn
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
1
blikje
tomatenpuree
▢
1
eetlepel(s)
basterdsuiker
▢
2
eetlepel(s)
ui
▢
½
theelepel
worcestershiresauce
▢
½
theelepel
zout
▢
½
theelepel
tabasco
▢
½
theelepel
oregano
Voor de pruimensaus:
▢
1
blikje
pruimen
425 gr
▢
1
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
2
zeer fijn gesnipperde sjalotjes
▢
2
knoflook
▢
½
theelepel
7 Spicepoeder
Swartz
▢
1
theelepel
gember
▢
kruidnagel
▢
1
mespuntje
chilipoeder
hete
Instructies
Wrijf de bouten in met zout en peper en bestrijk ze met wat zonnebloemolie.
Leg de bouten op het met olie ingevette rooster en keer ze regelmatig.
Het vlees wordt in 1 tot anderhalf uur gaar en tegen het einde moet u het met wat warme pruimen- of abrikozensaus bestrijken.
Als het vlees gemakkelijk van het bot loslaat, is het gaar.
Serveer met de rest van de saus er apart bij.
De abrikozensaus:
Doe alle ingrediënten in een pannetje en laat de saus aan de kook komen.
Temper het vuur en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
De pruimensaus:
Pureer de pruimen met het sap.
Verhit de olie in een pannetje en bak de sjalotjes en de knoflook goudbruin.
Voeg de gepureerde pruimen en de kruiden toe en laat de saus, met het deksel op de pan 20 minuten sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalkoen