Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde lamskarbonades
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
schouderkarbonades
Voor de marinade:
▢
60
gram
gedroogde tamarinde
▢
½
theelepel
cayennepeper
▢
1 ½
theelepel
basterdsuiker
▢
½
theelepel
koriander
▢
1
theelepel
ketjap manis
Voor de saus:
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
2
knoflook
▢
1 ½
eetlepel
boemboe satépoeder
▢
1 ½
theelepel
gember
▢
1
theelepel
zonnebloemolie
Instructies
Vermeng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de karbonades hierin 3-3 1/2 uur.
Keer het vlees zo nu en dan om.
Maak een saus van de sausingrediënten.
Leg de karbonades op het rooster van een heet houtskoolvuur en rooster ze eerst 5 minuten aan elke kant.
Bestrijk ze daarna met de saus, rooster ze weer 5 minuten, draai ze om, bestrijk ze met de saus en rooster ze nogmaals 5 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Lamsvlees
/
Vlees