Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde varkenskotelet
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sjalotten
▢
2
dl
olie
▢
2
eetlepel(s)
sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
honing
▢
10
tabasco
▢
2
teentjes
knoflook
▢
4
koteletten
▢
1
verse
ananas
▢
zout
Instructies
De dag vooraf:
Maak de marinade. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Vermeng de sjalotten met de olie, de sojasaus, de honing, de tabasco en een snuifje zout.
Pers er de teentjes knoflook over en meng alles goed.
Leg de koteletten in een schaal en overgiet ze met de marinade.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees minstens 5 uur marineren. Keer het regelmatig om.
De dag zelf:
Snijd de ananas in schijven, schil ze en verwijder de harde kern.
Haal de koteletten uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en rooster ze op de barbecue gaar.
Leg ook de ananasschijven even op de barbecue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht smaakt het lekkerst met wilde rijst of basmatirijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Varkensvlees
/
Vlees