Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde varkenstongen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
varkenstongen
Voor de marinade:
▢
1
ui
▢
1
grofgesneden wortel
▢
2
peterselie
▢
2
kruidnagel
▢
1
takje
tijm
▢
1
blaadjes
laurier
▢
1
eetlepel
peper
▢
zout
▢
½
dl
azijn
▢
1
dl
witte wijn
Voor de afwerking:
▢
4
eetlepels
peterselie
▢
2
gehakte
sjalotjes
▢
4
spekbanden van 5 x 30 cm
▢
4
spek
Voor het kruidenazijn-sausje:
▢
2
sjalotten
▢
½
dl
azijn
▢
2
dl
room
▢
100
gram
boter
▢
peper
▢
zout
Instructies
Was de tongen en kook ze in ongeveer 45 min. halfgaar in gezouten water.
Pel ze daarna en laat ze afkoelen.
Maak intussen de marinade: meng alle ingrediënten en giet de marinade over de afgekoelde tongen.
Dep de tongen na 2 uur droog en wentel ze in een mengsel van peterselie en sjalotten.
Wikkel ze in de spekbanden.
Snijd het ontzwoerde gerookte spek in stukken.
Steek de tongen afgewisseld met het gerookte spek op spiesen of op een spit. Bak ze gaar in de grillpan, op de barbecue of aan het spit.
Maak intussen het sausje: hak de sjalotten fijn en smoor ze enkele minuten in een
klontje boter (bij voorkeur in een pan met dikke bodem).
Giet er de azijn over en laat dit zachtjes inkoken.
Voeg, als de azijn bijna volledig is ingekookt, de room toe en laat het weer tot 3/4
inkoken.
Zet de pan op een laag vuurtje en roer er beetje bij beetje de boter door.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg er, als de saus niet zuur genoeg is, een scheutje kruidenazijn aan toe.
Serveer de varkenstongen met de saus en een aardappeltje in de schil.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als de saus schift door de warmte, werkt u ze terug op met wat koud water.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Varkensvlees
/
Vlees