Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ragoût de moules aux champignons
(ragoût van mosselen met champignons)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
mosselen
▢
200
gram
kleine champignons
▢
50
gram
bloem
▢
2
ei
▢
40
gram
geraspte kaas
▢
1
citroen
▢
½
deciliter
room
▢
1½
deciliter
melk
▢
50
gram
boter
Instructies
Maak de mosselen schoon en kook ze met aanhangend vocht tot ze open zijn.
Haal uit de pan en verwijder de schelpen.
Haal ook de baarden van de mosselen weg.
Droog de mosselen, wentel ze door de bloem en bak ze in wat boter.
Bak eveneens de champignons in de boter, nadat de mosselen eruit zijn.
Maak een witte roux van 30 g boter en 30 g bloem.
Zeef het mosselvocht en voeg bij de roux in gelijke hoeveelheden mosselvocht en melk, zodat er een dikke saus ontstaat.
Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Laat ze 15 minuten zachtjes koken.
Maak een liason van eierdooiers en room en bind hiermee, van het vuur af, de saus.
Voeg nog wat citroensap toe.
Werk de mosselen en champignons door de saus zonder al te veel roeren.
Schenk de massa in kleine met boter bestreken bakjes.
Schep er wat geraspte kaas over en laat onder de grill een mooi korstje op komen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus