Volg de instructies op de verpakking van de witbroodmix om het deeg te kneden.
Voeg lauw water toe tot een soepel deeg ontstaat.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 10 minuten rijzen.
Vet een bakplaat in met ½ - 1 eetlepel olijfolie.
Druk het deeg uit op de bakplaat tot een ovale lap van 1½ cm dik.
Verdeel de geroosterde pittenmix en gehakte walnoten gelijkmatig over het deeg en druk ze goed in het deeg.
Laat het deeg onder een theedoek nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Besprenkel de bovenkant van het brood met 1 eetlepel olijfolie en strooi het zout erover.
Bak het brood in ca.
20 minuten goudbruin en gaar (gaar brood klinkt hol als je erop tikt).
Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het brood met hartig beleg, zoals oude kaas.
Voor een wat zoeter brood kun je 50 gram fijngehakte gedroogde abrikozen door het deeg kneden. Besmeer de sneetjes dan met jam.
Serveersuggestie:
Dit geroosterde walnotenplaatbrood smaakt heerlijk met een assortiment van kazen, vleeswaren en dips. Serveer het als onderdeel van een uitgebreide brunch of als bijgerecht bij soepen en salades. Enjoy!