Geroosterd Walnotenplaatbrood

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram witbroodmix verpakt à 1 kg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bakje geroosterde pittenmix 55 gram
  • 50 gram walnoten grof gehakt
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Volg de instructies op de verpakking van de witbroodmix om het deeg te kneden.
  • Voeg lauw water toe tot een soepel deeg ontstaat.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 10 minuten rijzen.
  • Vet een bakplaat in met ½ - 1 eetlepel olijfolie.
  • Druk het deeg uit op de bakplaat tot een ovale lap van 1½ cm dik.
  • Verdeel de geroosterde pittenmix en gehakte walnoten gelijkmatig over het deeg en druk ze goed in het deeg.
  • Laat het deeg onder een theedoek nog 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  • Besprenkel de bovenkant van het brood met 1 eetlepel olijfolie en strooi het zout erover.
  • Bak het brood in ca.
  • 20 minuten goudbruin en gaar (gaar brood klinkt hol als je erop tikt).
  • Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer het brood met hartig beleg, zoals oude kaas.
  • Voor een wat zoeter brood kun je 50 gram fijngehakte gedroogde abrikozen door het deeg kneden. Besmeer de sneetjes dan met jam.

Serveersuggestie:

Dit geroosterde walnotenplaatbrood smaakt heerlijk met een assortiment van kazen, vleeswaren en dips.
Serveer het als onderdeel van een uitgebreide brunch of als bijgerecht bij soepen en salades. Enjoy!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Lunch / Noten