Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ballotine de poularde
(poularde rollade)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ontbeende poularde
▢
500
gram
gehakt
▢
40
gram
boter
▢
¾
dl
slagroom
▢
peper
▢
zout
▢
50
gram
hazelnoot
▢
4
blaadje(s)
gelatine
▢
500
gram
kip
▢
2½
liter
kalfsbouillon
▢
2
ei
▢
1
borrelglas
▢
200
gram
ui
▢
100
gram
amandelen
▢
pasteikruiden
Instructies
Zet de bouillon op het vuur met de botten van de ontbeende poularde en alle verdere kipafval.
Laat dit 2 uur trekken.
Leg de puolarde met de openkant naar boven in een pan.
Sprenkel er wat cognac over.
Sprenkel ook wat over het kippenvlees en laat dit 2 uur marineren.
Maak de uien schoon en hak fijn tot pulp.
Smelt 40 g boter in een pan en leg de uienpuree erin en sluit de pan.
Laat zachtjes koken zodat de puree smelt, maar niet kleurt.
Laat het kippenvlees uitlekken en draai het samen met het gehakt 2 keer door de molen met de kleinste plaat.
Klop de eieren met de rest van de cognac, marinadevocht en slagroom los.
Voeg de uienpuree toe en het amandelpoeder en meng goed.
Voeg dit bij de farce.
Breng op smaak met zout, peper en pasteikruiden.
Voeg de hazelnoten erbij en men met vochtige handen tot een homogeen mengsel.
Leg de poularde op een droge doek op een werkvlak.
Vouw open en maak een rol van de farce.
Sluit de poularde om de rol heen zodat het er nergens uit kan.
Rol stevig op en maak de doek om de poularde vast.
Zeef de kalfsbouillon en breng aan de kook.
Laat de rollade 1½ uur pocheren.
Haal eruit en laat 30 minuten rusten.
Kook ondertussen de bouillon in tot ½ l.
Klaar hem met een eiwit.
Laat afkoelen.
Wil hij niet stollen opniuew verwarmen en geweekte blaadjes gelatine er in oplossen.
Verwijder de doek van de rollade.
Laat koud worden in de koelkast.
Versier met wat groenten.
Trek 2 keer door de gelei.
Hak de rest van de gelei fijn.
Garneer om de rollade op een serveerschaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip