Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cocktail de moules à la milanaise
(Milanse mossel cocktail)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
mosselen
▢
4
mooie blaadjes
sla
▢
1½
deciliter
mayonaise
▢
cayennepeper
▢
1
sinaasappel
▢
1
citroen
▢
cognac
▢
peterselie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Maak de mosselen schoon.
Pers de citroen uit.
Doe de mosselen, citroensap en wat peper in een grote pan.
Kook de mosselen op een hoog vuur onders chudden tot ze open zijn.
Haal ze uit de pan en verwijder de schelpen laat afkoelen.
Werk een scheutje cognac door de mayonaise.
Was de sinaasappel en snij 2 schijven uit het midden en pers de rest uit.
Meng 2 eetlepels sap door de mayonaise.
Breng op smaak met cayennepeper.
Leg in elke coupe een blaadje sla.
Leg er wat mosselen op en schenk er wat saus over.
Was de peterselie en hak fijn.
Strooi wat over de mosselen.
Garneer met een half partje sinaasappel.
Serveer met geroosterd brood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië