Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Consommé met kruidenflensjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
liter
consommé van kalfsvlees
▢
½
prei
in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)
▢
1
selderstengel
in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)
▢
1
wortel
in heel kleine dobbelsteentjes versneden 3mm
▢
½
ui
in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)
Voor de kruidenflensjes :
▢
2
ei
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
10
cl.
melk
▢
3
eetlepel(s)
peterselie
▢
3
eetlepel(s)
gehakte kruiden
bieslook, dille, kervel en dragon
Instructies
Warm de consommé op
Breek de eieren, klop ze samen met de bloem en de melk tot een schuimige massa en voeg er de fijngehakte kruiden aan toe.
Bak de flensjes lichtjes in een pan en snijd ze in fijne reepjes.
Blanceer de fijn gesneden groentjes.
Doe in leeuwenkopjes een soeplepel geblanceerde groentjes.
Schep er de kokende consommé op.
Voeg er de in reepjes gesneden flensjes bij.
Strooi er nog een beetje gehakte peterselie op als garniering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Kalfsvlees
/
Pannenkoeken
/
Soep
/
Vlees
Land van herkomst
België