Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mayonnaise de volaille
(kip mayonaise)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
à 1200 gram
▢
2
tomaten
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
2
wortels
▢
selderijgroen
▢
1
takje
dragon
▢
1
ui
▢
2
ei
▢
1
krop
sla
▢
2
augurken
▢
1
prei
▢
zout
▢
peper
▢
3
deciliter
mayonaise
▢
2
sjalotjes
Instructies
Maak een bouillon van 1½ l water met de schoongemaakte en in stukken gesneden wortel, ui, sjalot, prei en selderijgroen.
Laat 15 minuten koken.
Voeg er de schoongemaakte kip bij.
Breng weer aan de kook en laat een uur zachtjes trekken.
Laat daarna de kip uitlekken en afkoelen.
Kook 2 eieren hard in 10 minuten.
Was de sla, leg vijf mooie blaadjes apart met het hart van de krop.
Snij de rest in dunne reepjes.
Was de tomaten en snij er ronde schijfjes van.
Hak de blaadjes dragon fijn en meng met de mayonaise.
Haal het vel van de kip en snij al het vlees in kleine reepjes.
Pel de eieren en snij ze in plakjes.
Snij ook de augurkjes in dunne plakjes.
Garneer een slakom met de slablaadjes en leg de helft van het vlees erop.
Leg hierop de helft van de mayonaise, dan de gesneden sla en de rest van de kip.
Bedek met de rest van de mayonaise.
Garneer de schaal met de schijfjes tomaat, ei, augurk en kappertjes.
Zet het hart van de krop midden in de schaal.
Hou de schaal koel tot serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Saus