Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Coquilles Saint Jaques au gratin
gegratineerde Sint Jacobsschelpen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
Sint Jacobsschelpen
▢
paneermeel
▢
80
g
boter
▢
witte wijn
▢
1
citroen
▢
peper
▢
zout
▢
3
eetlepel(s)
bloem
▢
1
sjalotje
▢
200
g
champignons
Instructies
Was de schelpen en snij het koraal eraf.
Hak het sjalotje fijn en snij de champignons in plakjes.
Smelt boter in een pan en fruit de sjalot en champignon samen in de boter.
Schep er wat bloem overheen en roer voorzichtig in de massa tot de bloem gaar is.
Snij het koraal in kleine stukjes en voeg toe.
Blus af met de witte wijn, zodat een gladde maar niet te dunne saus ontstaat.
Laat de saus even doorkoken.
Snij de schelpdieren in drie of vier plakjes.
Bestrooi met zout en peper.
Haal ze door de bloem en bak ze in boter aan beide kanten bruin.
Leg de schijfjes schelpdieren in de schelpen.
Schenk er wat saus over.
Strooi er wat paneermeel over.
Leg er een klontje boter op en gratineer onder de grill.
Serveer met vers stokbrood met boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten