Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Macaroni aux scampi et aux moules
(macaroni met scampi en mosselen)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
macaroni
▢
1
kg
mosselen
▢
4
sjalotjes
▢
2
deciliter
droge witte wijn
▢
1
borrelglas cognac
▢
2
deciliter
slagroom
▢
peterselie
▢
150
g
champignons
▢
12
scampi
▢
1
bleekselderij
▢
½
deciliter
tomatenketchup
▢
paprikapoeder
▢
70
g
boter
▢
tijm
▢
zout
▢
peper
▢
cayennepeper
Instructies
Maak de mosselen schoon en doe ze in een grote pan samen met de wijn.
Ga er flink met de pepermolen over.
Kook ze op een hoog vuur tot ze open zijn.
Haal de mosselen uit de schelpen.
Zeef het vocht en bewaar het.
Pel de scampi en haal de darm eruit.
Maak de selderij schoon.
Snij in dunne reepjes.
Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
Smelt de helft van de boter en bak de champignons licht bruin.
Haal uit de pan en hou ze warm.
Laat in dezelfde boter de sjalotjes lichtbruin en ook de selderij.
Voeg er dan de scampi bij en zet het vuur hoog.
Strooi er wat tijm en paprika over en laat 7 minuten bakken.
Flambeer met de cognac.
Schenk het mosselnat erbij en laat 5 minuten sudderen.
Haal de scampi eruit en hou ze warm.
Kook de macaroni "al dente".
Laat de saus van de scampi snel tot de helft inkoken.
Voeg dan tomatenketchup, room, scampi, champignons en mosselen toe en laat 2 minuten koken.
Was en hak de peterselie.
Kneed van 10 g boter en 10 g bloem een beurre manié.
Schep het mengsel uit de saus in een voorverwarmde schaal.
Omring met de macaroni.
Bind de saus met de beurre manié.
Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
Schenk over de scampi en andere ingrediënten in de schaal.
Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Vis
/
Zeevruchten