Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Rucola met tonijn
Een pittige bite met een frisse, zachte dressing. Dat krijg je als je rucola met tonijn, kappertjes en yoghurt combineert. Een snelle salade met maar weinig koolhydraten en vet.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
tonijn
uit blik, naturel
▢
2
tomaten
▢
½
zak rucola
▢
½
rode ui
▢
10
olijven
▢
1
eetlepel(s)
kappertjes
▢
2
eetlepel(s)
magere yoghurt
▢
cayennepeper
▢
peper
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
Instructies
Schep de magere yoghurt in een kom.
Voeg hier de kappertjes, cayennepeper en zwarte peper aan toe en roer goed door.
Doe ondertussen de rucola in een schaal.
Snij de olijven, tomaten en ui en verdeel dit over de rucola.
Laat de tonijn even uitlekken en voeg deze ook toe aan de salade.
Sprenkel een eetlepel olijfolie eroverheen.
Verdeel als laatste de yoghurt over de salade en mix alles goed door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Weetje
Tonijn is ontzettend goed voor je bloedvaten, bloed, hersenen, ogen en huid.
Kies wel altijd voor de variant zonder olie.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
60
g
|
Vet:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm