Omwind het vlees in z'n geheel met dun touw zodat het tijdens het braden zijn vorm behoudt.
Verdeel de zachte boter egaal over het vlees.
Plaats het vlees op een rooster in de braadslee of een ondiepe pan en schroei het dicht in de hete oven gedurende 20 minuten.
Als de oppervlakte al flink bruin is de hitte terug draaien tot 190 graden, en het vlees ruim bestrooien met zout en gemalen peper.
Doe de bouillon in de pan en braad het vlees zonder deksel ongeveer 90 minuten.
Overgiet het vlees ongeveer ieder half uur met de jus.
Plaats tenslotte het vlees op een warme vuurvaste schaal en overdek het met aluminiumfolie, en laat het in de afgezette oven staan terwijl u de saus maakt.
Schep het vet van de jus in de pan.
Meet de overgebleven hoeveelheid en breng dit terug tot 250 ml door het even snel te laten koken, of voeg water bij tot 250 ml.
Verwarm in een pan 1 eetlepel boter en roer hier de bloem doorheen.
Kook dit mengsel onder voortdurend roeren met een houten lepel, ongeveer 8 minuten, tot het een mooie notenbruine kleur heeft gekregen.
Sla met een garde de jus door deze saus en voeg vervolgens de jam en de kaas erbij.
Blijf zolang kloppen met de garde tot een gladde saus is ontstaan, en roer dan de room erdoor.
Zorg er steeds voor dat de saus niet gaat koken.
Verwijder de touwtjes van het vlees en snij het in dunne plakjes.