Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stekt marinert makrell
gegrilde makreel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
zout
▢
peper
▢
1
kleine
ui
▢
2
makrelen van elk 500 g
▢
3
eetlepel(s)
boter
Instructies
Vraag de visboer de graad uit de makrelen te halen zonder ze door midden te snijden.
Verwarm de grill voor.
Meng in een braadpan de olie, citroensap, zout, peper en ui.
Leg de vis in deze marinade met de binnenzijde naar beneden gedurende 15 minuten.
Daarna de andere kant ook 15 minuten.
Smeer de bodem van de grillpan in met wat boter met olie.
Grilleer de vis slechts aan één kant.
Giet er af en toe wat van de boter met olie over.
In ongeveer 12 minuten is de vis gaar en mooi goudbruin van kleur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Zweden