Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Consommé Hélène
heldere bouillon Hélène
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
l
kippenbouillon
▢
75
g
boter
▢
30
g
bloem
▢
25
g
Parmezaan
▢
1
tomaat
▢
½
deciliter
water
▢
1
ei
▢
cayennepeper
Instructies
Bewaar wat stukjes kippenvlees uit de bouillon voor garnering.
Zet de bouillon met in stukken gesneden tomaat op het vuur.
Maak van ei, room, wat zout een royale.
Maak profiteroles.
Ga hiervoor als volgt te werk:
Kook de boter met het water.
Stort de gezeefde bloem erbij en maak een kookdeeg.
Voeg van het vuur af het ei toe en roer tot het geheel is opgenomen.
Meng er dan wat kaas en cayennepeper door.
Doe de massa in een spuitzak met een fijne ronde spuit.
Spuit op een beboterde bakplaat kleine bolletjes.
Zet ze in een oven van 170ºC tot ze mooi bruin zijn.
Serveer de bouillon met kippenvlees, schijfjes royale en laat er de profiteroles bovenop drijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Frankrijk