Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pavlova met Sorbetijs en Tropische Fruitsalade
Porties:
4
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
200
g
suiker
▢
2
eetlepels
maïzena
▢
1
theelepel
wijnazijn
▢
1
bakje
sorbetijs
500 ml
▢
½
beker
geklopte slagroom
250 ml
▢
1
bakje
koelverse tropische fruitsalade
200 g
Instructies
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Klop in een vetvrije beslagkom de eiwitten stijf.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot er een dikke, glanzende massa ontstaat.
Zeef 1 eetlepel maïzena boven het eiwit en spatel dit samen met de wijnazijn voorzichtig door het eiwit.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif deze met de resterende maïzena.
Schep het eiwitmengsel op de bakplaat en strijk het uit tot een cirkel van 22 cm doorsnede.
Maak met de bolle kant van een lepel een lichte verdieping in het midden van de cirkel, zodat er een iets opstaande rand ontstaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat het eiwitschuim in 2-2½ uur tot een stevig schuim drogen.
Zet indien nodig de ovendeur op een kier om te voorkomen dat het eiwit bruin kleurt.
Schakel de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
Verwijder voorzichtig het bakpapier en bewaar de pavlova tot gebruik in een luchtdichte trommel.
Laat het sorbetijs 5 minuten zacht worden.
Schep met een in heet water gedompelde lepel kleine bolletjes sorbetijs en verdeel deze over de pavlova.
Schep de geklopte slagroom erover en garneer de pavlova met de tropische fruitsalade.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit verfrissende dessert.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
85
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
10
g
|
Sugar:
60
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
IJs
/
Nagerecht