Snijd de korstjes van het brood en maal het brood in een keukenmachine tot kruimels.
Haal de broodkruimels uit de machine.
Snijd de tilapia in stukken en pureer het grof in de keukenmachine.
Voeg kaas, knoflook, citroensap, ei, broodkruimels, zout en peper toe aan de vis en laat de keukenmachine nog kort draaien (de vispuree moet stevig blijven).
Bestuif je handen met bloem en vorm 6 koekjes van gelijke grootte van het vismengsel.
Leg de viskoekjes op een bord, dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Verhit in een ruime koekenpan olie en bak hierin de viskoekjes in 5 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
Serveer de viskoekjes met augurkenrelish.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze visbeignets als heerlijk hapje bij een feestelijke gelegenheid of als voorgerecht met een frisse salade.