Smeer een ovenvaste schaal in met wat boter. meng wat kruidnagelpoeder met gemberpoeder, kaneel, zout en peper.
Wrijf het stuk vlees hier behoorlijk mee in en bestrijk het daarna met boter.
Leg het in de beboterde schaal en zet het 1 uur en 15 minuten in een oven van 200 graden C.
Was ondertussen 1 sinaasappel, haal er de dunne oranje schil af en snij ze in julienne.
Kook deze schil in wat water gedurende 10 minuten en spoel ze dan af onder de kraan.
Pers 2 sinaasappels uit, schil de andere 2 zodat het buitenste vlies weg is en snij ze in schijven.
Meng de curacao met het sinaasappelsap en bedruip af en toe het vlees met een lepel van dit mengsel.
Als het vlees klaar is laten we het even rusten, trancheren het en leggen het in zijn oude vorm op een voorverwarmde schaal.
Deglaseer het braadvocht met een beetje bouillon, schraap alle aanbaksels goed los, bind de saus met wat aardappelmeel, doe er de sinaasappelschil in en de schijven sinaasappel.