Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cotelettes de marcassin aux poires van Henk van Lierop
Koteletten van wild zwijn met peren
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
wildzwijnskoteletten
▢
4
peren
▢
0,3
deciliter
cognac
▢
2
citroen
▢
80
gram
boter
▢
2
jeneverbessen
▢
3
deciliter
pepersaus
▢
olie
▢
peper
▢
zout
▢
boter
▢
kaneel
Instructies
Pers de jeneverbessen fijn en meng ze met het sap van de citroenen en 1 dl olie en laat de koteletten hierin 2 uur marineren.
Schil de peren snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen.
Breng een pan met water aan de kook met 3 eetlepels suiker en wat kaneel en stoof hierin de peren.
Laat de koteletten uitlekken en strooi er zout en peper over.
Verhit de boter in een pan en sauteer hierin de koteletten 7 minuten aan elke kant.
Leg ze op een voorverwarmde schaal, deglaseer het braadvocht met de cognac en voeg het vocht bij de perensaus.
Leg de peren bij de koteletten, schenk er wat saus over en serveer de rest in een sauskom erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild
Land van herkomst
Frankrijk