Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Yam pla duk foo
Gegrilde vissalade
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
meerval
middel grote gegrilde / veggie: flink stuk tofu of zeewier
▢
1
ltr
sojaolie
▢
1
groene mango
geschild en in julienne gesneden
▢
3-5
sjalotten
in ringen
▢
1 to
maat
in schijven
▢
6
slablaadjes
▢
2
eetlepel(s)
pinda’s
voor de saus:
▢
2
eetlepel(s)
limoensap
▢
1½
eetlepel(s)
vissaus
/ veggie: sojasaus
▢
½
eetlepel(s)
kokos
▢
4
tenen
knoflook
gepeld, geplet en fijngehakt
▢
2
thai chocolates
kleine /chilipepers (als vervanger rawigeplet)
▢
palmsuiker
Instructies
Haal het vel en de graten van de vis (bewaar kop en staart voor de garnering). Hak het visvlees in fijne stukjes.
Doe het visvlees in de zeer hete olie en bak het 30 seconden zodat het zich tot een "pannenkoek" vormt.
Vouw twee zijkanten naar het midden zodat het de vorm van een vissenlijf heeft. Draai het voorzichtig om en laat uitlekken.
Garnering:
Leg de slablaadjes en de schijven tomaat op een serveerschaal. Leg het "vislijf" in het midden van de serveerschaal.
Maak de vis weer compleet met de kop en de staart.
Strooi de sjalotten, mango en pinda's langs beide zijden van het vislijf.
Giet de saus over de vis en de mango en de sjalotten.
Om het te eten; neem van alles wat op een lepel en eet en geniet. Men kan het warm of koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
Land van herkomst
Thailand