Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Dtom yum goong
Garnalen met kokosmelk soep
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
625
ml
kokosmelk
dunne
▢
4
plakjes
galangal
à 5 mm dik
▢
2
sprieten
citroengras
gekneusd en in stukjes van 4 cm.
▢
6-8
garnalen
middel grote rauwe gepelde / / veggie: extra paddenstoelen of tofu
▢
2-6
stro-champignons
gehalveerd
▢
2-7
thai chocolates
kleine " chilipepers (rawigekneusd
▢
2
citroenblaadjes
4 halve steel en nerf verwijderen
▢
125
ml
kokosmelk
dikke
▢
1
eetlepel(s)
chilipasta
(nam prik po/ veggie: weglaten
▢
2
eetlepel(s)
limoensap
- of citroensap
▢
1½
eetlepel(s)
vissaus
(nam pl/ veggie: sojasaus
▢
verse
koriander
blaadjes voor de garnering
Instructies
Er zijn 2 types van dtom yum. Dit recept is het orginele gemaakt met kokosmelk.
Maar op vandaag maakt men het meestal met instant kippenbouillonpoeder en water.
Vegetariers gebruiken natuurlijk instant groentenbouillonpoeder en water.
Ik prefereer ook een kokosmelk basis voor de veggie variant.
Draai de gasvlam op medium en warm de wok met de dunne kokosmelk.
Voeg de galangal en het citroengras toe en breng al roerend langzaam aan de kook (dit wordt onze bouillon).
Voeg de garnalen toe en kook ze net roze.
Voeg de paddenstoelen en dan de dikke kokosmelk, citroenblaadjes, chilipepers, en de chilipasta.
Kook het geheel nog eens 4-5 minuten.
Zet het vuur uit en roer er het citroensap en de vissaus door.
Het is belangrijk dat citroensap en vissaus in de soep niet meer koken
Dit zou de smaak dramatisch veranderen. .
Serveer heet en garneer met de korianderblaadjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Thailand