Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoensalade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
stengels bleekselderij
▢
zout
▢
75
g
rozijnen
▢
200
g
gaar kalkoenvlees
▢
1
rode paprika
▢
1
klein blikje
haricots verts
▢
2
schijven ananas
▢
200
g
belegen kaas
▢
1
beker
sour cream
▢
1
eetlepel(s)
mayonaise
▢
1
eetlepel(s)
fijngeknipt bieslook
▢
peper
▢
tijm
Instructies
Ontdoe de gewassen stengels bleekselderij van de draden.
Snijd de stengels in ringetjes en kook deze vijf minuten in wat water met zout.
Laat ze goed uitlekken.
Wel de rozijnen, laat ze uitlekken en afkoelen.
Snijd het kalkoenvlees, de van zaad en zaadlijsten ontdane paprika, de uitgelekte haricots verts en de ananas in kleine stukjes.
Snijd de kaas in lange, dunne reepjes. Maak een saus van sour cream, mayonaise, bieslook, zout, peper en tijm
Schep alle ingrediënten door de saus.
Voor deze salade kunnen heel goed restjes gaar kalkoenvlees, overgebleven van een vorige gelegenheid worden gebruikt.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt ook kip in plaats van kalkoen gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalkoen
/
Salade
Land van herkomst
Nederland