In een grote braadpan een flink boter smelten en het vlees hierin rondom dichtschroeien.
Erbij: een fijngesnipperde ui, een eetlepel citroensap, een laurierblaadje, twee kruidnagels, een beetje tomatenpuree, een eetlepel basterdsuiker en een flesje bier.
Goed doorroeren, deksel op de pan en twee uren zachtjes laten stoven.
Ondertussen een niet al te grote winterwortel schillen en in plakjes snijden.
De prei in kleine ringetjes snijden.
Een halve knolselderij schillen en in blokjes snijden. Hierover wat citroensap sprenkelen om verkleuren tegen te gaan.
Vier of vijf grote aardappels schillen en in blokjes snijden.
Alles bij het vlees doen en nog een uurtje laten stoven. Als het nodig is nog wat kokend water bijschenken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Als het te waterig is dan een beetje met koud water aangemaakt aardappelmeel erbij doen.