Snijd een stuk van de onderkant van de geschilde asperges.
Maak de peultjes schoon.
Laat de diepvriesdoperwten ontdooien.
Spoel de peperkorrels af.
Kook de asperges in iets gezouten water in circa 15 minuten nét gaar.
Doe na 7 minuten de peultjes bij de asperges in de pan en kook deze mee.
Kook de doperwten de laatste 5 minuten mee.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalfsoester in ongeveer 12 minuten gaar.
Draai ze halverwege de baktijd om.
De juiste baktijd hangt af van de dikte van de kalfsoesters.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Bereid de peperroomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de groene peperkorrels door de saus.
Verdeel de uitgelekte groenten over de borden.
Leg op elk bord een kalfsoester en giet de saus over het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Chardonnay is hierbij een geslaagde keuze: selecteer de Cépage Chardonnay of bepaal de keuze op een Californische of een Zuid-Afrikaanse Chardonnay (9-11ºC).