maïsmeelgriesmeel, of bloem voor het bepoederen van de bodem
½kopjevan je favoriete BBQ sauseen kruidig-zoete saus is het best
2eetlepel(s)gemalen Goudse kaas
1kopjegemalen mozzarella kaas
¼kleinerode uiin smalle ringen gesneden
1eetlepel(s)verse gesneden koriander
Instructies
Om de BBQ Chicken klaar te maken:
Bak de kip in olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan lichtbruin, zo'n 5 tot 6 minuten.
Niet te lang bakken.
Laat het afkoelen (eventueel in de koelkast).
Als het afgekoeld is marineer je het met 2 eetlepels BBQ saus, zet het geheel in de koelkast.
Om de pizza klaar te maken:
Verwarm de oven voor op 260 graden Celsius.
Gebruik een grote lepel om ¼ kop van de BBQ saus over het deeg te verspreiden.
Verspreid een eetlepel Goudse kaas over de pizza, dek dit af met ¾ kop mozzarella.
Verspreid de helft van de stukken kip over de kaas (ongeveer 18 stukjes).
Leg ongeveer 18 tot 20 stukken rode ui over het oppervlak. Doe hierna nog ¼ kop mozzarella boven op de pizza. Verdeel de rest van de kip over de pizza.
Leg de pizza in het midden van de oven en bak hem op 260 graden Celsius tot de korst krokant en lichtbruin is en de kaas begint te smelten (8 tot 10 minuten).
Haal wanneer de pizza klaar is deze uit de oven, en verdeel er nog 1 eetlepel koriander over.