Gepaneerde Escalopes van Konijnenrug op Weense Wijze
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de konijnefilets in dunne plakjes (escalopes) in de lengte.
- Bestrooi met zout, peper en een beetje bloem.
- Klop 1 ei los met 1 theelepel water.
- Haal de plakjes vlees eerst door het losgeklopte ei en daarna door vers broodkruim.
- Kook 2 eieren in 7 minuten hard, hak ze fijn.
- Verhit de boter in een grote koekenpan.
- Bak de plakjes vlees in ongeveer 6 minuten goudbruin, halverwege keren.
- Leg ze op een schaal.
- Giet het grootste deel van het bakvet uit de pan.
- Voeg ansjovis met 2 eetlepels water toe en laat de ansjovis op heel zacht vuur smelten.
- Voeg kappertjes, fijngehakt ei en peterselie toe.
- Laat het geheel zachtjes koken.
- Roer de crème fraîche erdoor.
- Serveer het vlees op een blaadje sla, schep wat saus erover en garneer met aalbessen.
Notities
Serveer met verse pasta.
Geniet van deze Weense lekkernij met gepaneerde konijnenrug!
Geniet van deze Weense lekkernij met gepaneerde konijnenrug!