Breng in een steelpan de suiker, kaneel en 50 ml water aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg de cranberry's toe.
Laat 7-8 minuten zachtjes koken tot de cranberry's openbarsten.
Laat de cranberrycompote afkoelen.
Roer een glad beslag van het zelfrijzend bakmeel, ei, vanillesuiker en melk.
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak vier kleine pannenkoeken tegelijk door vier keer met een juslepel een beetje beslag in de pan te gieten.
Bak met de rest van de olie en het beslag nog twee keer vier pannenkoeken.
Leg de pannenkoekjes op een (warme) schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
Schep de cranberrycompote erop of serveer die apart erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Je kunt de pannenkoekjes de avond van tevoren al maken. De ochtend zelf kun je ze dan afgedekt in de magnetron 1-2 minuten verwarmen op half vermogen.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.